Evolúciós parancsként dolgozik bennünk a szándék, hogy a világot jobbá tegyük, élhetőbbé, szebbé és szerethetőbbé. Az emberi fejlődést értékteremtő újítások viszik előre, az innováció utat tör magának. A digitalizációnak köszönhetően a változások üteme tovább gyorsul az előttünk álló évtizedben. Ide érkezik meg az 5G és valódi értékeket teremt, hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, egy egészségesebb és élhetőbb környezet megteremtéséhez.

Evolúciós parancsként dolgozik bennünk a szándék, hogy a világot jobbá tegyük, élhetőbbé, szebbé és szerethetőbbé. Az emberi fejlődést értékteremtő újítások viszik előre, az innováció utat tör magának.

A digitalizációnak köszönhetően a változások üteme tovább gyorsul az előttünk álló évtizedben. A globalizációs folyamatok is egyre intenzívebbek, a technológiai fejlődéseknek köszönhetően már nem beszélhetünk hagyományos értelemben vett határokról, tér-idő struktúrákról. Fontos kiemelni, hogy csak úgy maradhatunk versenyben, ha életünk minden területén szolgálatba állítjuk a digitális megoldásokat, felkészítjük magunkat, vállalkozásunkat, régiónkat erre a korszakra.

Ennek a korszaknak meghatározó elemei a mesterséges intelligencia és az 5G, amelyek valódi értékeket teremtenek, a mindennapjaink részévé válnak és hozzájárulnak a fenntartható fejlődéshez, egy egészségesebb és élhetőbb környezet megteremtéséhez.

Képességeiknek köszönhetően kéz a kézben változtatják meg életünket. Az 5G korszakban már nem csupán mobilkészülékeink, hanem minden, de tényleg minden hálózatba köthető, és az érzékelők milliárdjainak segítségével mindenről adat gyűjthető. Ezt az irdatlan mennyiségű adatot pedig a mesterséges intelligencia dolgozza fel valós időben és hoz majd azonnali döntéseket például a közlekedésben vagy a mezőgazdaságban.

Ahogyan minden újítással, úgy az 5G-vel kapcsolatban is felvetődhet bennünk, hogy van-e az éremnek másik oldala. Ezért a felelősségünk óriási, mire és hogyan használjuk a technológia, így az 5G adta lehetőségeket. Ahogy a digitalizáció, úgy az 5G is csupán eszköz a kezünkben. Élhetünk és visszaélhetünk vele. Körültekintő és felelősségteljes használattal az 5G valódi értékeket teremt, mellyel jobbá, élhetőbbé és szerethetőbbé válhat a világ.

Forrás: https://infostart.hu/gazdasag/2020/09/22/az-innovacio-utat-tor-maganak-avagy-az-5g-valodi-ertekei